Öregedés

Öregedés

2021. május 21.

Panasz és fegyelmezettség

2021. május 26. - gimkat


Imádunk panaszkodni, szemben például az angolokkal, akik mindig „jól vannak". Ott illetlenség és tapintatlanság a panasz. Én is szoktam panaszkodni, de már kezdek leszokni róla. A problémáimon úgysem tud senki segíteni, a hozzám közelállókban meg (esetleg) csak bűntudatot keltek, netán haragot, hogy már megint jövök a nyavalyáimmal.
Az öregeknek pedig már több okuk van panaszra: kis nyugdíj, egészségügyi problémák és magány. De mindezt méltósággal kellene elviselnünk. Egyetlen jó megoldás, ha minden bajunk ellenére mi próbálunk másokon segíteni, ha még képesek vagyunk rá. Ez nyilván jó érzéssel tölt el bennünket, és legalább szép emlékei lesznek a családtagjainknak rólunk halálunk után. A fájdalom (lelki és testi) magánügy. Ha van egy-két jó barátunk, barátnőnk (lehetőleg kortárs), nekik beszélhetünk, ők megértőek lesznek. De a gyerekeinket hagyjuk békén. Nem könnyű, de érdemes megpróbálni. Nekik is megvannak a maguk problémái.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregedes.blog.hu/api/trackback/id/tr5415461186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása