Öregedés

Öregedés

Öregek otthona 2019. december 8.

2021. május 25. - gimkat

Többszörösen hátrányos helyzetű, volt drogos, 8-os cigányfiúkat tanítottam. Fegyelmezni nem tudtam őket, ki is rúgtak rövid idő múlva mint alkalmatlant.

Na az egyik órán az egyik fiú - merő jóindulattal! – azt mondta nekem: „Magának már idősek otthonában lenne a helye.” Tényleg nem volt benne rossz szándék. Elgondolkoztam. Miért nem azt mondta, hogy már nyugdíjba kellene mennem? Idősek otthona? Oda azok kerülnek, akik már nem tudják ellátni magukat, akiknek állandó orvosi felügyelet kell. Arról nem is beszélve, hogy évekig kell arra várni, hogy valahová bejusson az ember. És arról sem beszélve, hogy egy kicsit is jobb helyre, ahol az idős embernek külön apartmanja van, kb. 20 millió a beugró + havi sok-sok tízezer ft, amit valószínűleg egy jobb nyugdíj sem fedez. És arról sem beszélve, hogy még a gondolatától is irtóznék. Mindezt persze a fiú nem tudhatta. Akaratlanul sértett meg. Rosszulesett, de nincs okom haragudni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://oregedes.blog.hu/api/trackback/id/tr8115343272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása