Öregedés

Öregedés

Férfiak – nők, 2017.március 16.

2017. március 16. - gimkat

Valljuk be, a férfiak szebben öregszenek, mint a nők. Legalábbis akkor, ha vigyáznak magukra, ha nem híznak el, ha mozognak, és ha nincs káros szenvedélyük. Ezek a feltételek persze a nőknél is fontosak, lehet egy nőnek is "szépen öregedni", ahogy mondani szokták, némi megengedő elnézéssel. Sőt egyszer egy nőrajongó férfi ismerősöm azt mondta: a nők szépsége a csontjaikban van.

Mégis. Egy hatvanéves nő igen ritkán a férfivágyak tárgya, bármennyire jól is tartja magát. Fordítva viszont gyakran megtörténik: egy fiatal lány beleszeret egy nála húsz, harminc vagy akár negyven évvel idősebb férfiba. Lehet ezt magyarázni apakomplexussal, biztonságra törekvéssel, amit többnyire a korosabb férfiak tudnak nyújtani. De igenis sokszor erős szexuális vonzalom áll a háttérben. Szép és vonzó lehet egy korosodó férfi. Az ősz haj a férfiaknál megbocsátható, sőt tetsző, nőknél viszont koránt sincs így.

Két film jut eszembe, egy régebbi: az Elégia, ami Philip Roth regényéből készült, s amelyben a gyönyörű Penélope Cruz beleszeret a nála negyven évvel idősebb férfiba, akit Ben Kingsley alakít. És hiteles. Én is beleszeretnék az öreg és kopasz Ben Kingsley-be. 

A másik film egész friss: A Testről és lélekről Enyedi Ildikó rendezésében. Itt nemcsak jóval idősebb a férfi a lánynál, de még béna is az egyik karja. De a szerelem megesik, utat tör – ellenállhatatlanul. Az „öreg” Morcsányi Gézába én is bele tudnék szeretni, húszévesen is.

A férfiak öregkorukig tudnak gyermeket nemzeni, nos a nőknél ez is be van határolva.

The life is unfair. Used to be it. Ezt állítólag Bill Gates mondta. Igaza van. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oregedes.blog.hu/api/trackback/id/tr3712343157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása